Povez materijala

Naš širok asortiman usluga i mašina za povez knjiga daje nam mogućnost da u potpunosti primenimo različite tehnike poveza knjiga i odaberemo najprikladniju opciju za Vas.

Iz ponude izdvajamo:

Meki povez (broš povez) lepljenjem na binderu je univerzalna metoda uvezivanja knjiga, u kojoj se stranice ili listovi pričvršćuju lepkom za riknu korice. Koristi se termički lepak koji je jak, ali fleksibilan, omogućavajući da se knjiga savije i istovremeno ispruži, bez promena. Nakon lepljenja tabačnog dela za korice, sledi obrezivanje knjige sa tri strane, da bi se dobile savršeno ravne i uklopljene stranice. Ukoliko je Vaša knjiga, katalog, brošura manjeg obima, uvek se možete odlučiti za opciju dodavanja klapni (korice čije su ivice presavijene ka unutra).

Tvrdi povez je tradicionalni način uvezivanja knjiga. Tabačni deo je obično povezan lepkom zasebno, a zatim se ručno lepi na tvrde korice koje su kaširane (tehnika izrada tvrdih korica na mašini), kako bismo osigurali najviši kvalitet vaših proizvoda. Ovo je ekonomičnija opcija od vezivanja knjiga šivenjem, ali izgleda jednako dobro.     

Imamo mogućnost da u potpunosti primenimo različite tehnike poveza knjiga i da odaberemo najprikladniju opciju za Vas.

Spiralno vezivanje je popularna i ekonomična metoda vezivanja. Spiralno vezani dokumenti su prvo izbušeni na margini dokumenta, sa velikim brojem rupica, kroz koje se umeće spiralna žica koja povezuje listove. Spiralno vezivanje omogućava da Vaš dokumet leži potpuno ravan kad je otvoren, što ga čini pogodnim, recimo za kuvarske knjige ili uputstva za upotrebu kada Vam je potrebno da su Vam ruke slobodne. Takođe, koristi se kod poveza izveštaja, beležnica, pićovnika.       

Prstenasto vezivanje (dva prstena) – funkcionalna opcija vezivanja Vaših dokumenata, odličan izbor ukoliko imate puno stranica koje želite da uvežete na uredan i organizovan način. Možete se odlučiti za dva ili četiri prstena, kao i za debljinu rikne, u zavisnosti od broja stranica. Prednost ovog uvezivanja je u mogućnosti dodavanja listova u svakom trenutku.

Povez heftanjem / klamovanjem je idealna opcija poveza za proizvode kao što su katalozi, beležnice, brošure, programi, časopisi, priručnici. Heftanje / klamovanje podrazumeva korišćenje metalne municije za heftanje umetnute u riknu, kako bi povezale listove, tako što prolaze kroz presavijene listove i pričvršćuju se između središnjih stranica. Obično se koriste dve spajalice, simetrično raspoređene duž rikne, ali ukoliko je obimniji sadržaj u pitanju sa više stranica, onda se koristi i više spajalica.

.