Objavljeno dana

Da li ste ikada čuli za cundoku?

Mnogi ljudi gomilaju knjige koje unapred znaju da neće pročitati. Cundoku je japanska reč koja opisuje tu strast, a kad smo kod knjiga, Štamparija Publish pored standardnih usluga poseduje i kompletno opremljenu knjigoveznicu.

Kovanica cundoku je nastala od više reči – “cunde“ (što znači “gomilati“), “oku“ (što znači “ostaviti da odleži“) i “doku“ (“čitati“). Kad bolje razmislimo, mnogi od nas kod kuće imaju gomilu knjiga koje nismo pročitali.

Knjige koje smo nasledili, uredno čuvamo na policama koje su od težine građe skoro pred pucanjem.

Moderno digitalno doba olakšalo je čitanje literature, da li putem mobilnog telefona, tableta pa kod nekih i putem TV-a. Ušteda prostora je evidentna kao i sam pristup virtuelnoj biblioteci, rekli bi smo, na jedan klik od Vas. Međutim, nešto nedostaje!

Lična biblioteka pravo je blago, a miris papira i šuškanje hartije pod prstima, nezamenjiv je osećaj. Ako imate potrebu za štampanjem nove knjige, obratite nam se putem stranice kontakt ili nas jednostavno pozovite telefonom. Nalazimo se u centru Beograda na Dorćolu, na samo par stotina metara od pešačke zone.