Objavljeno dana

Danas kreiramo budućnost jednaku za sve

stamparija-publish-beograd-8-mart-2022

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena je rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra (Gender equality today for a sustainable tomorrow). Unapređenje rodne ravnopravnosti u kontekstu klimatske krize i smanjenja rizika od katastrofa jedan je od najvećih globalnih izazova 21. veka. 

Najveći uticaj klimatskih promena osećaju najugroženije i marginalizovane grupe, a žene se prepoznaju kao ranjivija kategorija od muškaraca jer one čine većinu siromašnih u svetu i više zavise od prirodnih resursa kojima klimatske promene najviše prete.

Drage dame, pozovite nas 8. marta i ostvarićete popust od 15% na naše proizvode i usluge. Za sve informacije kliknite ovde

Veliki broj stereotipa i predrasuda prema ženama problem je koji se decenijama pokušava rešiti edukacijom, prevencijom i konkretnom akcijom. 8. mart je samo jedan dan u godini kada se globalno skreće pažnja na položaj žena u društvu i njihova prava. 

Što se našeg posla tiče takođe smo nebrojano puta osetili šta znači nerazumevanje i predrasuda. Štampa je veoma često prepoznata kao tehnologija koja doprinosi zagađenju životne sredine dok je realnost da u slučaju digitalne štampe, kojom se mi bavimo, ovo ne stoji već se vodi kao eco-friendly održiva opcija. Edukacija o kojoj smo govorili potrebna je svima kako bi bolje razumeli svet oko sebe i poštovali tuđa prava.

Svesni problema koji nas okružuju u našoj mikro zajednici, jasno nam je koliko je na globalnom nivou teško promeniti ukorenjena mišljenja i vekovne obrasce ponašanja. Zato smo uvek tu da podržimo žene u svojoj borbi za bolje održivo sutra, već danas, bez odlaganja.

Poklon kao znak pažnje je uvek dobrodošao gest ali je pravi poklon svakoj ženi snažna podrška i stvaranje osećaja da u svojoj borbi nikada nisu same. 

Drage dame, srećan Vam 8. mart.