Objavljeno dana

Digitalna štampa je izašla kao pobednik iz pandemije korona virusa

stamparija-publish-beograd-digitalna-kolor-štampa-pobednik-pandemije-2022

Pandemija korona virusa je makar privremeno iza nas i donela je mnogo toga novog. Promenila je obrasce ponašanja i poslovanja pa tako nije ostala imuna ni štamparska industrija. Pobednik dvogodišnjeg zatvaranja je svakako digitalna štampa, a evo i zašto.

Digitalna štampa se pokazala kao fleksibilnija i otpornija na krizu koja je nastala usled zatvaranja i nemogućnosti kretanja ljudi, što je dovelo do otežanog kretanja robe. Njena brzina, kratki rokovi i manji tiraži su je stavili ispred ostalih vrsta štampe.

Pripremne radnje kod digitalne štampe su znatno kraće nego kod ofset štampe. Nije potrebno pravljenje CTP ploča ili filmova te pripreme za štamparsku mašinu. Kraće je vreme produkcije što je dovelo do toga da se više koristi i traži jer za vreme pandemije se moralo delovati brže i često bez odlaganja usled velike svakodnevne neizvesnosti.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve vrste informacija pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Kvalitet digitalne štampe je takođe neupitan i opet je došao do izražaja. Manje narudžbine koje su dominirale tokom pandemije korona virusa gurnuli su digitalnu štampu u prvi plan. Veće porudžbine svakako su zbog neizvesnosti ostavljene za kasnije pa je tokom pandemije tražnja za digitalnom štampom porasla čak i kod klijenata koji tradicionalno naručuju veće količine proizvoda.

Konačno, marketinška rešenja tokom pandemije su se menjala iz dana u dan, a digitalna štampa je svojom brzinom jedina i mogla da isprati takve zahteve. Štampani materijal za marketinške aktivnosti se lako mogao menjati i prilagođavati što je izuzetno pogodovalo za male ad hok kampanje tokom pandemije.