Objavljeno dana

Kako povezati štampani materijal – tipovi poveza. Drugi deo

stamparija-publish-beograd-digitalna-stampa-koričenje-metalna-spirala

Nakon kvalitetne štampe izuzetno je bitan i povez štampanog materijala kako bi se dobio proizvod koji je dugovečan ali i lak i pogodan za korišćenje. U našem prošlom članku objasnili smo šta je to klamovanje i za koje vrste proizvoda je pogodno.

Jedan od veoma čestih vrsta poveza je povez spiralom. Uglavnom dominiraju plastična i žičana spirala.

Povez plastičnom spiralom

Sam proces koričenja plastičnom spiralom je brz, efektan i ekonomičan. Odličan je izbor za dokumenta koja se često koriste, a moguće je povezati i do 500 strana. Na ovaj način se koriče projekti, brošure, analize, a mogu takođe i seminarski radovi. Otvaranje i listanje je veoma lako, kao i mogućnost naknadnog ubacivanja listova ali i uklanjanja neželjenih stranica.

Kvalitetna digitalna štampa u centru Beograda, nekoliko stotina metara od šetališne zone. Za sve informacije u vezi štampe, poveza i pripreme za štampu pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit na stranici kontakt.

Povez žičanom spiralom

Ova vrsta poveza se najčešće koristi za blokove, kalendare, planere, ali i razne specijalne publikacije i brošure. Pojedini nestandardni reklamni proizvodi mogu takođe koristiti spiralnu žicu. Na ovaj način moguće je povezati do 120 strana, povezani materijal se može sasvim otvoriti, a listovi se okreću za 360 stepeni.