Objavljeno dana

Kako povezati štampani materijal – tipovi poveza. Prvi deo

stamparija-publish-beograd-digitalna-stampa-klamovanje

Kvalitetna štampa i nakon toga izbor poveza je bitan element za svakog klijenta ili izdavača. Obratite se štampariji sa dugogodišnjim iskustvom koja obraća pažnju na detalje i nudi visoko personalizovanu uslugu za svakog klijenta.

Nakon štampanja, postoji više načina kako štampani materijal povezati. Mnogi faktori utiču na izbor poveza.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Gde se nalazimo? Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.

Koji tipovi poveza postoje?

Klamovanje

Ovo je jedan od najčešćih načina povezivanja, a pri tom je veoma isplativ. Idelan je za izdanja sa manjim brojem strana koje su nedovoljne za lepljenje. Klamovanje je povezivanje materijala heftanjem. Prvo se štampani materijal biguje po sredini (savije) i onda se klamuje. Žica prolazi kroz prevoj, savija se i prihvata unutrašnje listove. Često se koristi kod časopisa i brošura. 

Prilikom procesa klamovanja mora se pre svega voditi računa o samoj pripremi za štampu. Potrebno je smaknuti listove koji idu bliže korici zbog jednog dela koji neće biti vidljiv, posebno kada se klamuje veliki broj listova.

Sva pitanja u vezi pripreme za štampu, same štampe i vrste poveza možete nam postaviti ovde. Za sve dodatne informacije nemojte ste ustručavati da nas pozovete telefonom