Objavljeno dana

Kako štampanje utiče na ekologiju?

Svedoci smo da je Beograd u zimskim mesecima jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Pre nego što se upre prstom u druge, dobro je razmisliti koliko i mi sami kao pojedinci doprinosimo ovom neslavnom visokom mestu na listi? Šta mi kao štamparija činimo da se to promeni?

U svakodnevnom radu štamparija se susreće sa materijalima koji mogu nepovoljno uticati na životnu sredinu. Grafičke boje i papir koje se kasnije plasiraju kao gotov proizvod završavaju na đubretu umesto u reciklaži, ali to su otvorena pitanja niza industrija i ne rešavaju se preko noći. 

Pošto ipak polazimo od sebe i brinemo o određenim stvarima koje su u našoj moći, nastojimo da ekološku svest gradimo iz svoje kuće

Koje konkretne mere sprovodimo:

  • Prilikom proizvodnog procesa nastojimo da smanjimo količinu otpada na najmanju moguću meru.
  • Otpad koji neminovno nastaje pravilno skladištimo i odlažemo, a u skladu sa tim ga se i rešavamo na propisan način.
  • Koristimo visoko kvalitetne boje, po mogućstvu eco-friendly boje, koje ne proizvode štetan otpad, a materijal na kojem se nalaze je moguće reciklirati.
  • Mašine koje koristimo za štampu su novije generacije i veoma su štedljive pa je utrošak energije za njihovo korišćenje manji.
  • Podižemo svest naših zaposlenih o ekologiji, ali i svest klijenata sa kojima sarađujemo. 

Svratite kod nas na Dorćol u centru Beograda. Pitajte nas sve što Vas interesuje u vezi štampe i naših proizvoda ili nas pozovite telefonom i pišite na stranici kontakt