Objavljeno dana

Šta je štampanje u oblaku i kako funkcioniše – prvi deo?

stamparija-publish-beograd-digitalna-stampa-u-oblaku

Razne vrste usluga u oblaku (cloud) su na svom vrhuncu, a i dalje će se širiti na druge delatnosti pa je usluga u oblaku takođe pronašla svoju primenu i u svetu štampanja. Koja su rešenja za štampanje u oblaku, kako funkcioniše štampanje u oblaku i šta uopšte predstavlja oblak u digitalnoj sferi i računarstvu?

Šta je tehnologija u oblaku?

Cloud computing ili računarstvo u oblaku je pojednostavljeno govoreći sve ono čemu možete pristupiti preko interneta. Kada kažemo da je nešto “u oblaku“ mislimo da je tome moguće pristupiti sa daljine, gde god da se nalazimo, putem interneta.

Pojedinci i kompanije imaju mogućnost da koriste resurse u oblaku koji su poput virtuelnih mašina, aplikacija ili skladištenog prostora koji omogućavaju oslobađanje od kreiranja i održavanja vlastite infrastrukture unutar kompanije.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Infrastruktura u oblaku postaje standard za pojedince i IT odeljenja u firmama, a rešenja za štampanje zasnovana na oblaku su takođe deo toga.

Tehnologija štampanja u oblaku transformiše štampu tako što eliminiše poslove upravljanja drajverima (drivers) ili serverima štampača. Veoma efikasno povezuje uređaje, omogućavajući štampaču da prima digitalne informacije i komande direktno preko oblaka.

Štampanje iz oblaka ima mnogo prednosti. Ne samo da podstiče agilnost i efikasnost u IT odeljenjima preduzeća već takođe pomaže u organizaciji IT profesionalcima kako bi smanjili troškove i poboljšali pristup svojim kancelarijskim korisnicima.

U našem sledećem članku pročitajte još o štampanju u oblaku.

Izvor: safeq.com