Objavljeno dana

Šta treba da stoji na vizit karti?

U poslovnom smislu, štampa vizit karte je poput izrade lične karte. Kada poslovnom partneru dajete odštampanu vizitku, vi mu se “urezujete“ u pamćenje, a on na osnovu nje može lako da se priseti Vašeg imena i prezimena, gde radite i na kojoj poziciji, kao i gde može da Vas kontaktira u slučaju saradnje.

S obzirom na ograničen prostor, potrebno je pri dizajnu fino upakovati neophodne elemente u malu vizuelnu celinu.

Najbitniji podaci su ime i prezime, funkcija, adresa firme, kontakt telefon, e-mail adresa, naziv i logo firme.

Veoma važno je da budete prepoznatljivi, ali da informacije na medijumu budu pregledne. Šarena ili vizit karta prenatrpana podacima je često pretenciozna i stvara kontra efekat. Veličina rukopisa (fonta) treba da bude odgovarajuća tako da je lako pročitati podatke, a kombinacije boja jednostavne. Jedino što uslovno rečeno može da štrči je logo Vaše firme, ali i ne morate ga staviti. Na Vama je.

Kada neko pogleda, ili “baci oko“ na vizit kartu, prva asocijacija bi trebala da bude na Vašu firmu, zato je dobro pratiti dizajn i identitet Vašeg brenda koji ima određenu prepoznatljivost, ali i imati kvalitetno urađenu štampu koja u potpunosti i verno impregnira u materijalu vašu viziju predstavljanja. U slučaju da sarađujete sa inostranim partnerima, možete štampati vizit kartu dvostrano, gde će sa jedne strane podaci biti na maternjem, a sa druge strane na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku. Postoje i varijacije u pristupu u kome se druga stranu intenciozno ostavlja prazna, kako bi onaj koji prima vizit kartu mogao na njoj dopisati potrebne podatke.

Prostor na vizit karti jeste ograničen, ali mogućnosti za izradu su praktično neograničene. Vrsta papira, boje, mat, sjajna, perforirana, zaobljena,… Svakako je bolje posavetovati se sa profesionalcima, a naš tim sa dugogodišnjim iskustvom pomoćiće Vam da napravite pravi izbor. Budite slobodni i pošaljite nam poruku ili nas pozovite putem telefona. Uz dogovor, uspešna saradnja je uvek moguća.