Objavljeno dana

Štampanje slikovnice – digitalna štampa u boji

Digitalna štampa je idealna za štampu slikovnice zbog visokog kvaliteta štampe, posebno ilustracija koju se namenjene deci. Pozovite nas telefonom ili nam pišite za sve informacije o uslovima i ceni digitalne štampe.

Slikovnica je knjiga sa ilustracijama koja je namenjena i prilagođena deci. Deca pre nego što progovore zapažaju slike, pa slikovnica već u najmlađem uzrastu podstiče uočavanje, utiče na razmišljanje i verbalno izražavanje, razvija maštu te doprinosi ranom emocionalnom razvoju. Priča u slikovnici može za najmlađe uzraste biti ispričana bez reči i predstavljena samo ilustracijama.  

U dobro osmišljenoj i kvalitetno odštampanoj slikovnici povezani su likovno-estetski i vaspitno-obrazovni kvaliteti.

Kvalitet digitalne kolor štampe ovde dolazi do izražaja, jer je i slikovnica vrsta kolor knjige, odnosno knjige u boji. Veoma je važno da prelom, raspored ilustracija i dizajn slikovnice bude profesionalno urađen, kako bi se deca u najranijem dobu pravilno edukovala, a poruka koja im se plasira verno prenosila.  

Pored dvodimenzionalnih postoje i trodimenzionalne slikovnice koje kada se prelistavaju daju različite prostorne kompozicije slika. Postoje i slikovnice koje se preklapaju kao i zvučne slikovnice. Cilj je da u atmosferi iznenađenja deca porede, predviđaju, zaključuju i istražuju gde dolazi do pojačanog interesovanja za učenje kroz igru.

Slikovnice namenjene deci koja su tek počela da čitaju su pojednostavljene, vrlo kratke priče ispričane jednostavnim jezikom. Ilustracija je u ovom slučaju sekundarna, a tekst primaran.