Objavljeno dana

Štampanje knjige – CIP i ISBN broj

Kada imate pripremljen materijal za Vašu knjigu, tekst i ilustracije lakši deo posla je sam proces štampe, ukoliko taj posao za Vas rade profesionalci. Sve što Vam je potrebno za pripremu i štampu knjige pročitajte u našem serijalu ovde

Štamparija Publish poseduje kompletno opremljenu knjigoveznicu i ima dugogodišnje iskustvo u štampi. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.

 Vaša publikacija ne može ugledati svetlost dana dok ne dobije CIP i ISBN broj. Publikacija je u  tom smislu, prema Zakonu o izdavanju publikacija, knjiga, brošura, časopis, spis, štampano muzičko delo, reprodukcija umetničke slike i crteža, amblem i zaštitni znak razglednica, fotografija, geografska karta, plakat, plan naseljenog mesta, dijapozitiv, gramofonska ploča i kompakt disk, audio i video kaseta, obrazac kao i drugo delo koje se umnožava štampanjem ili na sličan nacin.

Štamparija Publish se nalazi u centru Beogradu na Dorćolu. Kako do nas? Kliknite ovde.

CIP broj

Kataloški zapis u publikaciji – CIP (Cataloguing in Publication) izrađuje Narodna biblioteka Srbije. Za izdavače iz Vojvodine kataloški zapis u publikaciji izrađuje Biblioteka Matice Srpske u Novom Sadu. Zapis koji dobiju publikacije u štampanoj i elektronskoj formi, predstavlja sažetu i u međunarodnim razmerama unificiranu informaciju o bibliografskim i sadržinskim karakteristikama publikacije.

ISBN broj

Međunarodni standardni broj knjige (International Standard Book Number) predstavlja jedinstveni identifikator knjiga i drugih publlikacija bez obzira na medij na kome su objavljene. ISBN broj je matična oznaka svake monografske publikacije i čine ga 13 cifara kojima prethodi slovna oznaka ISBN. Odnosi se takođe i na elektronske publikacije.

Ako ste pročitali naše prethodne članke na temu pripreme i štampe knjige i imate bilo kakve nedoumice, svratite kod nas u centar Beograda ili nas pozovite telefonom, brzo ćemo pronaći rešenje na obostrano zadovoljstvo.