Objavljeno dana

Vizit karte u kultnom filmu Američki psiho – deo 1

Američki psiho je satirična drama u kojoj glavnu ulogu glumi Kristijan Bejl. Ovaj narcisoidni psihopata je investicioni bankar ali i masovni ubica. Posebno je zanimljiva kultna scena u kojoj se ocenjuju profili ličnosti na osnovu kvaliteta odštampane vizit karte.

Pogledajte celu scenu:

Sve četiri prikazane vizit karte su manje više identične ali poslednja od njih dovodi glavnog glumca do ekstaze uz komentar – ima i vodeni žig.

Ako bi smo već analizirali ovu vizit kartu, primetili smo da je korišćeni font gotik ili sans serif. Adresa, faks i brojevi telefona su postavljeni u dva reda i može se reći da su skladno uklopljeni.

Štampa vizit karti u centu Beograda. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit na stranici kontakt.

Ovo takmičenje poslovnih japija iz Američkog filma ima dozu apsurdnosti, međutim, jeste li se ikad zapitali prave težine koju nosi dobro odštampana vizitka? Svakako da ona u poslovnom svetu ostavlja utisak, a prvi utisak veoma često može biti i presudan.

Vizit karta svakako može i treba da izgleda mnogo bolje, kvalitetnije i bolje dizajnirana u odnosu na četiri prikazane u ovom filmu. Vremenska distanca, kao i činjenica da film karikiranjem ismeva stereotipne pripadnike specifične ekonomske klase, takođe je bitna, a štampa je sasvim sigurno uznapredovala.

Kako do nas? Nalazimo se u centru Beograda, par stotina metara od šetališne zone. Dođite lično do nas ili nas pozovite telefonom, lako i brzo ćemo se dogovoriti.