Objavljeno dana

Vizit karte u kultnom filmu Američki psiho – deo 2

Scena iz kultnog Američkog filma psiho, kojom smo se bavili u našem prethodnom članku, pokazuje 4 vrste vizit karte koje su mahom iste, ali ipak malo dubljom analizom mogu se utvrditi i određene mane i prednosti svake od njih.

Analiza iz videa koju možete pogledati, otkriva karakteristike sve 4 vizit karte. U čemu su ključne razlike:

Vizit karta Patrik Batemana (Patrick Bateman) je kvalitetno odštampana, a korišćen je font (rukopis) Garamond. Ovim fontom su štampani pojedini vanvremenski klasici kao što su američko izdanje knjiga o Hariju Poteru. Ovakva vizit karta uz određene korekcije dizajna i u današnje vreme bila bi dobar izbor.

Vizit karta Davida Van Patena (David Van Patten) nije štampana na masnom papiru, a korišćeni font je Bodoni. Ovakva tekstura papira odgovara korporativnoj atmosferi 80-ih godina, ali za današnje vreme, osim možda izbora fonta, ne bi bila pravo rešenje.

Štampa vizit karti u centru Beograda. Pošaljite nam upit ili nas pozovite telefonom. Najpovoljnija cena u gradu.

Vizit karta Timotija Brisa (Timothi Brice) ima suviše visoka slova, a korišćeni font je Helvetica. Dizajner ove vizit nije bio prilično nadahnut i deluje da se nije mnogo potrudio. Prilično bezličan utisak i sigurno najmanje atraktivna vizit karta koju smo analizirali.

I konačno vizit karta Pola Alena (Paul Allen) koja u sceni u filmu izaziva najveće ushićenje. Dokaz o vodenom žigu ne postoji, makar prema analizi na osnovu slike, korišćeni font je Gotik ili Sans serif, a papir je nešto boljeg kvaliteta, verovatno Kunstdruk veće gramaže.

Iako sa ove vremenske distance ovakve vizit karte su pomalo zastarele, određeni elementi uz moderan dizajn mogu poslužiti i za izradu vizit karte prilagođene današnjim potrebama. Ko zna, možda Vam se baš dopada neka od vizitki sa slike. Budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo Vas posavetovati kako bi ste dobili moderan, kvalitetno odšampan proizvod po Vašoj meri.