Objavljeno dana

Zaglavljen papir u štampaču – uzroci i kako ih rešiti

stamparija-publish-beograd-digitalna-stampa-zaglavljen-papir-u-stampacu

Zaglavljivanje papira u štampaču se događa uobičajeno i može značajno uticati na produktivnost. Događa se i najboljima ali godine iskustva u štampi su nas naučile da brzo i lako identifikujemo, a zatim rešimo problem.

Većina problema u radu sa štampačem se sprečava pravilnim održavanjem i upotrebom, bilo da ga koristite kod kuće, u kancelariji ili kao profesionalni štampar.

Neki od uzroka zaglavljivanja papira u štampaču:

  • Pogrešno stavljanje papira u štampač
  • Preopterećenje ležišta za papir
  • Umetanje pogrešne veličine papira
  • Vlaga koja može uzrokovati bubrenje papira
  • Pocepan, izgužvan ili oštećen papir u ležištu
  • Oštećeni valjci ili drugi delovi štampača

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Sve informacije u vezi štampe i naših proizvoda možete dobiti slanjem upita na stranici kontakt ili nas možete pozvati telefonom

Kako da popravite zaglavljeni štampač?

Novi i moderni štampači imaju mogućnost da prikažu gde je tačno nastao problem i u kom delu se nalazi zaglavljeni papir. Ako morate sami da dijagnostikujete zastoj u štampi onda pristupite rešavanju problema metodično korak po korak. 

Otkažite sve dokumente koji su poslati na štampanje i isključite štampač. Ukloniti sav papir iz ležišta i proverite otvor gde papir izlazi. Uklonite sve zaglavljene delove papira ako se tu nalaze. Ako se papir nalazi dublje u štampaču otvorite vratanca ili ploču koja omogućava pristup valjcima. Izvucite sav zaglavljeni papir i uklonite sve sitne delove papira koji mogu preostati. 

Kada ponovo uključite štampač, vratite papir u ležište i probajte da odštampate probnu stranicu ili test stranicu kako bi ste se uverili da je sve u redu. U slučaju da i dalje postoji problem sa štampom najbolje je da pozovete servis kako bi ste sprečili moguće kvarove i dalje oštećenje štampača. 

Izvor: wizixtech.com