Objavljeno dana

Značaj dobrog jelovnika za restoran

Koliko puta ste seli u restoran i nakon otvaranja jelovnika stekli utisak da čitate Rat i mir? Suviše opširan i ‘’debeo’’ jelovnik nije garancija kvaliteta. Fokus bi trebao da bude na nečem drugom.

Pitate se sigurno, kakve veze štamparija ima sa vođenjem restorana. Dozvolite nam da naše iskustvo od bezmalo dve decenije iskoristimo za savete koji se ne tiču samo štampe. Dobro osmišljen i odštampan jelovnik može Vam povećati promet i znatno olakšati posao.

Dobar jelovnik mora da bude jasan, čitljiv i pregledan sa naznačenim sastojcima jela. Naravno, neke tajne šefa kuhinje ostavite daleko od očiju gostiju. 

Dizajn jelovnika treba da prati vizuelni identitet restorana i da ostavlja utisak na gosta. Kada držite u ruci kvalitetno odštampan jelovnik, posebno kada ste prvi put u restoranu, on kupuje Vaše poverenje. Ono što očekujete je da delikatesi iz ponude budu makar jednako dobri kao i parče informacija koje ste konzumirali iz jelovnika.

Posebno obratite pažnju na pravopis i prevod na druge jezike. Tako se lako u ponudi nađe hemendeks sa šunkom i eggs on the eye. Pre sastavljanja jelovnika dobro razmislite o njegovom sadržaju i celokupnoj ponudi. Ako Vam ljudi stalno naručuju jela koja imate u jelovniku a nemate u ponudi, vremenom će te izgubiti kredibilitet.

Iznesite nam Vaše ideje, umemo dobro da slušamo. Pronaćićemo rešenje koje će zadovoljiti Vaša očekivanja. Nalazimo se u centru Beograda par stotina metara od pešačke zone. Ako Vam je lakše, pozovite nas telefonom pre dolaska ili nam pišite.

Dobrodošli.