Objavljeno dana

Koju vrstu materijala odabrati za štampu deklaracije na proizvodu?

stamparija-publish-beograd-nalepnica-ili-etiketa-na-proizvodu

Deklaracija na proizvodima može biti odštampana na etiketi ili nalepnici. Kako odabrati najbolju opciju za proizvod – zavisi od samog proizvoda i njegove namene.

Etikete se obično štampaju na papiru i lepe se na proizvod pomoću lepka. Nalepnice se štampaju na posebnom samolepljivom papiru muflonu i relativno lako se apliciraju na proizvod. 

Da li je bolje staviti etiketu ili nalepnicu na proizvod? Odgovor zavisi od nekoliko faktora, prvenstveno koja je upotreba proizvoda, dužina vremena koje je potrebno da etiketa ili nalepnica ostane pričvršćena na proizvod i željena estetika koja se time postiže.

Ako na proizvodu trebaju da budu prikazane specifične informacije koje moraju ostati aplicirane tokom dužeg vremenskog perioda, kao što su informacije o hrani ili bezbednosna upozorenja, etiketa je verovatno bolji izbor. Papir je izdržljiviji i dugotrajniji od nalepnica tako da je manja verovatnoća da će vremenom otpasti ili se oštetiti.

Štampa deklaracija za sve vrste proizvoda. Za sve informacije u vezi štampe, pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

S druge strane, ako se proizvod koristi u promotivne svrhe ili ga treba često rebrendirati, nalepnica je bolja opcija. Nalepnice se lako mogu ukloniti i zameniti pa su bolje za proizvode koje treba često menjati ili za kratkoročne promocije.

Što se tiče estetike, etikete izgledaju profesionalnije dok nalepnice mogu da budu providne i da, na primer, na proizvodima od stakla izgledaju privlačnije i bolje dizajnirane. U zavisnosti od proizvoda i ciljne grupe potrošača i jedna i druga opcija imaju svoje prednosti.

Pažljivo razmatranje svih faktora omogućava da Vaš proizvod bude pravilno označen i da zadovolji potrebe ciljne publike, odnosno kupaca. Konsultujete se sa iskusnim štamparom koji će Vam pomoći da Vaš proizvod bude obeležen na pravi način, a deklaracija bude kvalitetno odštampana bez obzira na materijal na kome se štampa.