Objavljeno dana

Koja je najčešća upotreba štampanih nalepnica – prvi deo

stamparija-publish-beograd-nalepnica-upotreba-i-primena

Nalepnice su postale nezamenljive u raznim industrijama zbog svoje svestranosti, praktičnosti i lakoće primene. U koju svrhu se najčešće koriste nalepnice?

Označavanje i pakovanje proizvoda

Jedna od primarnih upotreba štampanih nalepnica je za etiketiranje pakovanja i proizvoda. Deklaracije u vidu nalepnica pružaju sve bitne informacije na proizvodima od naziva proizvoda sastojaka, uputstva za upotrebu, datumi isteka do bezbednosnih upozorenja. Pored toga nalepnice obezbeđuju brendiranje proizvoda jer mogu sadržati logotipe kompanija, slogane i druge elemente koji olakšavaju prepoznatljivost brenda ili proizvoda. 

Digitalna kolor štampa nalepnica za veliki broj namena u raznim dimenzijama i oblicima. Za više informacija pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Bar kodovi na nalepnicama

Štampane nalepnice se široko koriste za barkodiranje. Ove oznake omogućavaju efikasno praćenje proizvoda u celom lancu snabdevanja, pojednostavljujući upravljanje zalihama, prodajne transakcije i procese naručivanja porudžbina. Sistemi za barkodiranje poboljšavaju tačnost, brzinu i mogućnost praćenja proizvoda pa koriste i preduzećima i potrošačima.

Dostava i logistika

Nalepnice su neophodne za transport i logističke operacije. Odštampane nalepnice sa bar kodovima ili QR kodovima omogućavaju lako skeniranje i automatizovano praćenje robe u lancu dostave i transporta, pojednostavljujući kretanje robe i transparentnost lanca snabdevanja. Na taj način se se osigurava ispravna isporuka robe, greške se svode na minimum i povećava se ukupna efikasnost logističkih procesa.

U našem sledećem članku pročitajte još namena odštampanih nalepnica.