Objavljeno dana

Kunstdruk papir u štampi – prednosti i mane

stamparija-publish-beograd-kunstdruk-papir-2023

Kunstdruk papir je vrsta papira koji se često koristi u štamparskoj industriji za štampanje različitih proizvoda kao što su knjige, časopisi, katalozi, brošure i mnogi drugi. Ovaj papir je poznat po svojoj glatkoj i sjajnoj površini koja omogućava jasnu i preciznu reprodukciju teksta i slika.

Kunstdruk može biti premazan ili nepremazan. Premazani papir je obično skuplji, ali ima bolje karakteristike prilikom štampe jer mu je površina glatka i sjajna, što omogućava jasniju i živopisniju štampu. Nepremazani kunstdruk papir ima grublju površinu i nije tako sjajan, ali je dobar izbor za štampu knjiga.

Jedna od prednosti kunstdruk papira je njegova otpornost. Ovaj papir je dugotrajan što ga čini idealnim izborom za publikacije koje se puno koriste ili se moraju čuvati dugi niz godina. Takođe je bitno što kunstdruk papir manje talasa pa je dobar izbor za štampu proizvoda koji se koriste u vlažnim uslovima.

Digitalna kolor štampa i kompletno opremljena knjigoveznica u centru Beograda. Za sve informacije u vezi tvrdog poveza i ostalih proizvoda iz naše ponude obratite nam se na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Kunstdruk papir je takođe pogodan za štampanje u boji. Zahvaljujući svojoj glatkoj površini, ovaj papir omogućava vernu reprodukciju boja, što je važno za publikacije koje zahtevaju visokokvalitetnu štampu kao što su umetnički katalozi ili modna izdanja.

Cena kunstdruk papira je obično veća od drugih vrsta papira i to je uslovno rečeno mana ali kvalitet i performanse definitivno opravdavaju njegovu cenu, posebno kada je reč proizvodima koji zahtevaju visokokvalitetnu štampu i trajnost.

Posavetujte se sa Vašim štamparom u vezi upotrebe ove vrste papira. Ako želite da Vaši proizvodi budu kvalitetni i dugotrajni, kunstdruk papir je svakako pravi izbor uz ostale metode dorade i štamparske procese iskusnih štampara.