Objavljeno dana

Najčešće boje deklaracija na kozmetičkim proizvodima – drugi deo

stamparija-publish-beograd-boje-na-deklaracijama-kozmetičkih-proizvoda-1

U našem prošlom članku smo se bavili najčešćim bojama na kozmetičkim pakovanjima i deklaracijama. Koje se boje još koriste u tu svrhu – pročitajte u nastavku teksta. 

Plava boja na pakovanju kozmetike

Plava se često koristi u kozmetici za stvaranje osećaja smirenosti, poverenja i pouzdanosti. Svetloplave nijanse mogu izazvati osećaj spokoja, čineći ih pogodnim za proizvode za negu kože ili predmete povezane sa opuštanjem i podmlađivanjem. Tamnije nijanse plave mogu označiti profesionalizam i ulivati samopouzdanje što ih čini idealnim za kozmetiku koja cilja na zrelije potrošače.

Crvena boja na pakovanju kozmetike

Crvena je moćna boja koja privlači pažnju i koja označava energiju, strast i uzbuđenje. Često se koristi u kozmetici da izazove osećaj smelosti, senzualnosti i samopouzdanja. Crveno pakovanje obično je posebno efikasno za proizvode kao što su ruževi, rumenila i drugi predmeti za šminku koji imaju za cilj da ulepšaju izgled korisnika. 

Važno je napomenuti da crvena boja takođe može biti povezana sa upozorenjima ili oprezom tako da njena upotreba treba da bude uravnotežena i pažljivo dizajnirana.

Digitalna kolor štampa deklaracija – posetite nas u centru Beograda na Dorćolu. Za sve informacije u vezi štampe pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Zelena boja na pakovanju kozmetike

Zelena boja se povezuje sa prirodom, vitalnošću i svežinom. Često se koristi u kozmetici da označi prirodne i organske sastojke ili proizvode sa fokusom na ekološku održivost. Zelena ambalaža može izazvati osećaj podmlađivanja, zdravlja i ekološke svesti. 

Svetlije nijanse zelene, poput mente ili limete, mogu stvoriti osećaj svežine i čistoće, čineći ih pogodnim za proizvode za negu kože ili predmete sa osvežavajućim izgledom. Tamnije nijanse zelene mogu da prenesu osećaj luksuza i prestiža, posebno kada su uparene sa zlatnim detaljima. 

Izbor boja na pakovanju kozmetičkih proizvoda je strateška odluka koja može značajno uticati na percepciju potrošača i ponašanje pri kupovini. Dobar štampar i tehnologija štampe treba da predstave boje na proizvodima onako kako su zamišljene i dizajnirane. Obratite se štampariji sa iskustvom od preko 2 decenije.