Objavljeno dana

Najčešće boje deklaracija na kozmetičkim proizvodima – prvi deo

stamparija-publish-beograd-boje-na-deklaracijama-kozmetičkih-proizvoda

Pakovanje proizvoda i deklaracija na njima igra ključnu ulogu u privlačenju potrošača. Upotreba boja na ambalaži kozmetike potencijalnim kupcima prenosi različite poruke i emocije. Od živih do suptilnih nijansi, svaki izbor boje ima svoj značaj i ulogu.

Koje su najčešće boje na kozmetičkim pakovanjima?

Crna boja na pakovanju kozmetike

Crna je bezvremenska i sofisticirana boja koja odiše elegancijom i često asocira na luksuz. Obično je koriste vrhunski kozmetički brendovi kako bi preneli osećaj ekskluzivnosti i prestiža. 

Crna boja takođe može stvarati vizuelni efekat mršavljenja što je čini dobrim izborom za pakovanje čiji je cilj percepcija vitke figure ili uglađenog izgleda. Pored toga, crna boja pruža oštar kontrast u odnosu na živopisne boje pa se može koristiti za isticanje važnih informacija o proizvodu.

Digitalna kolor štampa deklaracija – posetite nas u centru Beograda na Dorćolu. Za sve informacije u vezi štampe pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Bela boja na pakovanju kozmetike

Bela boja se povezuje sa čistoćom i jednostavnošću. Često se koristi u kozmetičkim proizvodima da izazove osećaj svežine i čiste, minimalističke estetike. Bela deklaracija takođe može poboljšati percepciju prirodnih i organskih proizvoda. Bela pozadina omogućava logotipu brenda i drugim elementima dizajna da se bolje istaknu u privuku pažnju.

Roza boja na pakovanju kozmetike

Ružičasta ili roza je boja koja se obično povezuje sa ženstvenošću, romantikom i mladošću. Dobar je izbor za kozmetiku namenjenu ženama ili za proizvode koji se odnose na lepotu i negu. 

Ružičasta deklaracija može izazvati osećaj topline, nežnosti i razigranosti. Od nežnih pastelno ružičastih do smelih i živih nijansi, ova boja je raznovrsna i može se koristiti za prenošenje različitih raspoloženja i poruka u zavisnosti od ciljne publike i kategorije proizvoda.

U našem sledećem članku pročitajte koje se još boje najčešće koriste za kozmetičke proizvode.