Objavljeno dana

Proces štampe u štampariji – vremenske procene od pripreme do konačnog proizvoda

stamparija-publish-beograd-proces-štampe-u-štampariji

Od čega i koga zavisi koliko vremena je potrebno za pripremu štampe i sam proces štampanja? Nekoliko je faktora veoma bitno pa zato krenimo redom:

Priprema štampe

Priprema štampe je kritičan korak koji osigurava da konačni proizvod bude visokog kvaliteta. Ovaj proces uključuje nekoliko faza. Dizajn i priprema datoteka može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana, ali i nekoliko nedelja, u zavisnosti od složenosti dizajna i iskustva dizajnera. Jednostavniji dizajni obično se završavaju brže. 

Potrebno je naglasiti da u ovom procesu dosta toga zavisi od samog klijenta i njegove ažurnosti u pripremi podataka kao i same artikulacije zamišljenog izgleda gotovog proizvoda.

Proces štampanja

Brzina digitalne štampe omogućava štampanje manjih tiraža u roku od nekoliko sati. Međutim, za veće tiraže ovaj proces može takođe trajati nekoliko dana. Brzina ovog procesa zavisi od štampara ali i od obima već postojećeg posla u odnosu na kapacitet štamparije.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Obratite nam se na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Završna obrada

Nakon završetka štampe, materijali prolaze kroz završne korake kako bi se postigli željeni izgled i oblik. U ovom koraku se obično prepoznaje pravi majstor svog zanata. Ovaj proces zavisi takođe od štampara i može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. 

Dakle, sam proces štampe i završna obrada odvijaju se po već ustaljenom ritmu, posebno kod iskusnih profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom. Kada nas sledeći put pitate: “Kada će biti gotov moj proizvod?” – prvo što treba da imate na umu da je u prvom koraku ključ. Što pre se dostavi materijal koji je odgovarajući za štampu to će pre biti gotov finalni proizvod. 

Za sva pitanja u vezi pripreme za štampu i dizajna obratite nam se na stranici kontakt.