Objavljeno dana

Nove tehnologije štampe – štampač sa mastilom za brisanje

1-stamparija-publish-beograd-štampa-d

Tošiba je nedavno lansirala štampač koji briše papir tako da se može ponovo koristiti i do četiri puta. Ovom tehnologijom moguće je brisanje odštampanog dokumenta. 

U ponudi je štampa tradicionalnim crnim ili plavim tonerom koji se može izbrisati. Posebno je pogodno za preduzeća koja štampaju veliku količinu dokumenata, uključujući i fotokopije. Ponovnom upotrebom štampanog dokumenta tj. vraćanjem nazad u štampač odštampanog papira, prethodno odštampani sadržaj se uklanja i moguće je ponovo štampanje.

Plavi toner košta malo više od crnog, ali ovaj štampač je veliki korak napred u smanjenju potrošnje papira. Tošiba naglašava da se listovi mogu koristiti do četiri puta, ali dodaje da su neki od njenih kupaca uspeli i više. Glavni trik je da papir ostane gladak.

Digitalna kolor štampa sa knjigoveznicom u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe postavite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Takođe, mogu se koristiti i olovke za brisanje ili markeri kojima će se označiti dokumenti koji se mogu izbrisati, jer će sve oznake na papiru biti uklonjene tokom procesa brisanja štampača.

Ono što je još uvek problem sa ovom vrstom štampe je cena. Štampači se mogu iznajmiti po ceni od 7000 do 10000 dolara i namenjeni su preduzećima koja koriste velike količine papira. Još uvek nije razvijen model za kućnu upotrebu ali je pitanje vremena kada će postati dostupan.

Nove tehnologije svakodnevne štampe osvajaju tržište, ali za profesionalnu štampu uvek je pametnije osloniti se na proverenu kvalitetnu štampu u štampariji Publish. Naše proizvode možete pogledati ovde, a ako imate potrebe za dodatnim uslugama kliknite ovde za pregled ponuđenih.