Objavljeno dana

Pobednici Evropskog festivala dizajna – Talin 2022

cover-stamparija-publish-beograd-evropski-festival-dizajna

U Estonskom gradu Talinu, u junu 2022. godine, održan je još jedan Evropski festival dizajna, događaj koji okuplja stotine dizajnera iz Evrope ali i šire. Na kraju festivala dodeljene su nagrade (European Design Awards) iz raznih oblasti, a mi smo za Vas izdvojili pobednike iz 4 zanimljive kategorije i dizajnerska rešenja za svaku od njih.

Izgled knjige

Nastanak ove knjige omogućile su dve kompanije, Bellavista i Vetri Speciali, koje su još 1982. godine krenule u jedinstven enološki poduhvat sa projektovanjem staklenih kontejnera velikog formata od 3, 6 i 9 litara, otvarajući revolucionarno poglavlje u istoriji dizajna vina. Knjiga otkriva manje poznatu stranu sveta vina – vrednost kontejnera, boca i oblika za vino, zajedno sa mešavinom stakla koja im omogućava da budu nešto  više od jednostavne posude. 

stamparija-publish-beograd-evropski-festival-dizajna-izgled-knjige

Korice knjige

Pobednik ove kategorije je Zbirka portugalskih zajednica (Colecao Comunidades Portuguesas) koja predstavlja svedočanstvo, dokumente i dela književnog stvaralaštva Portugalaca koji žive i rade van Portugalije. Stil i ilustracije na koricama su jednostavnih oblika i boja ali jedinstvenog i fleksibilnog vizuelnog izgleda.

stamparija-publish-beograd-evropski-festival-dizajna-korice-knjige

Digitalna kolor štampa knjiga i brošura uz kompletno opremljenu knjigoveznicu. Za sve informacije u vezi štampe i tvrdog poveza knjiga pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom. Nalazimo se u centru Beograda na Dorćolu.

Kalendar

Pobednik ove kategorije je štamparija Skordopoulos. Kalendar koji su dizajnirali je svojevrsna apstraktna vizualizacija neprekidnog toka i smenjivanja vremena pretočena u 12 meseci i 12 nijansi specijalnih papira.

stamparija-publish-beograd-evropski-festival-dizajna-kalendar

Brošura

Pobednik ove kategorije je kolaž ilustracija Riso u kombinaciji sa studentskim skulpturama inspirisanim Ervinom Vurmom (Erwin Wurm). Brošura ima energičnu estetiku uz jasan raspored dizajna i čitljivu strukturu.

stamparija-publish-beograd-evropski-festival-dizajna-brosura

Slike preuzete sa sajta: awards.europeandesign.org