Objavljeno dana

QR kod – od izrade do štampe

Primena QR koda je veoma široka, a njegova izrada mora da bude pametno osmišljena spram cilja koji se želi njegovom upotrebom postići. Obično je to dodatna vredna informacija ili pak prodaja proizvoda. Za izradu QR koda i kvalitetnu štampu na različite vrste proizvoda obratite nam se putem telefona ili nam pošaljite upit.

QR kod je osmislila japanska kompanije Denso Wave sa osnovnim ciljem da se dobije 2D kod brzog odziva (kratko vreme potrebno za skeniranje), a da se pri tom može očitati dovoljan broj informacija.

QR kodove pronalazimo na raznim vrstama štampanog materijala, od vizit karti, plakata, flajera, časopisa, kataloga do bilborda i dnevne štampe. Veoma korisna mogućnost upotrebe ove tehnologije je kod izrade vizit karti, gde se skeniranjem QR koda, podaci o telefonskim brojevima i adresama mogu preneti direktno u imenik telefona i uštedeti vreme na ručnom prekucavanju podataka. 

Ne samo što očitavanjem ovog koda možete dobiti dodatne informacije nego je moguće poslati i sms poruku ali i otići na zadatu stranicu web adrese.

Putem QR koda moguće je otići direktno na prodajne stranice sajta, ali i na YouTube kanal ili mape koje pokazuje lokacije prodajnih objekata ili sedišta preduzeća.

Naša štamparija se nalazi u centru Beograda na Dorćolu, par stotina metara od šetališne zone. Ako ste u blizini svratite po savet ili pitanja u vezi digitalne štampe i proizvoda koji Vas zanimaju. 

Kako bi ste primenili ovu tehnologiju potrebna Vam je aplikacija za skeniranje koju možete preuzeti na Vaš telefon za Android i iOS operativne sisteme. 

U slučaju da je QR kod u nekom delu oštećen, on poseduje algoritme koji ispravljaju grešku tako da su i dalje čitljivi, ali nemojte se oslanjati previše na takvu funkciju. Kvalitetna, jasna i čitljiva štampa osnovni je preduslov da kod zadrži svoju osnovnu namenu, a to je da bude lako i brzo očitan bez mogućnosti greške prlikom skeniranja.