Objavljeno dana

Šta je potrebno da se pripremi i odštampa knjiga – drugi deo

Kada imate spreman tekst, slike i ilustracije za Vašu knjigu, potrebno je pozabaviti se dizajnom korica. Autori knjige obično imaju ideju kako bi trebalo da izgledaju korice knjige, zbog poznavanja svog dela, ali korisne savete uvek je dobro čuti. Mnoštvo tehničkih detalja i izbor poveza knjige nisu nužno znanja i veštine koje poseduju pisci i autori dela. Obratite se profesionalcima sa dugogodišnjim iskustvom i brzo razrešite sve nedoumice u vezi štampe knjiga.

Štamparija Publish poseduje kompletnu knjigoveznicu i sve što Vam je potrebno da Vaš rukopis ugleda svetlost dana. Nalazimo se u centru Beograda na Dorćolu. Pozovite nas ili nam pišite.

Možemo Vam ponuditi broš i tvrdi povez za Vašu knjigu, kao i niz doradnih procesa – bigovanje, kaširanje, lepljenje, plastifikaciju.

Nakon spremljenog teksta i dizajna korica veoma važan proces je prelom knjige. Prelom knjige se odnosi na slaganje teksta, ukomponovanog sa slikama i ostalim grafičkim elementima kada je definisan format za štampu. U zavisnosti od namene knjige prelom može bit jednostavan ali može biti i kreativan, dinamičan, kako bi pažnja čitaoca bila veća, a sam pregled sadržaja vizuelno zanimljiviji.

Kreativniji prelom posebno dolazi do izražaja kod kolor knjiga, ili kod knjiga za decu, gde je vizuelni momenat posebno naglašen. Sam sadržaj knjige može biti pitkiji i prilagođeniji ciljanoj publici u slučaju kada su ilustracije i slike pažljivo odabrane i raspoređene na odgovarajući način po stranicama.

Za Vaš prvenac ili nastavak štampanja knjiga u nizu, tu smo na raspolaganju. 20 godina iskustva u štampi garantuje kvalitet naših proizvoda. 

Unapred se radujemo saradnji.