Objavljeno dana

Šta je štampanje u oblaku i kako funkcioniše – treći deo

stamparija-publish-beograd-digitalna-stampa-u-oblaku-2

Štampa u oblaku (cloud) donosi nova rešenja koja olakšavaju poslovanje preduzeća. U našim prošlim člancima pročitajte šta predstavlja oblak u računarstvu i kako funkcioniše štampanje u oblaku. Koje su prednosti i mane štampanja u oblaku – pročitajte u članku pred Vama. 

Glavne prednosti štampanja u oblaku

Modernizacija infrastrukture za štampanje — oslanjanjem na softver kao uslugu (SaaS – Software as a service) stvara se opcija upravljanja rešenjima izdaleka uz daljinski pristup.

Zahtevi ka informatičkoj podršci (IT Helpdesk) se značajno smanjuju jer problemi sa štampanjem često usporavaju ceo sistem poslovanja.

Softver za upravljanje štampanjem u oblaku eliminiše potrebu za fizičkim serverima za štampanje, oslobađajući dodatni prostor u firmi.

Softverski pristup čini štampanje skalabilnom uslugom koja se može proširiti ili smanjiti u bilo kom trenutku u zavisnosti od potreba.

Softver kao usluga olakšava rad zahvaljujući automatizaciji i pojednostavljenju što IT odeljenjima u firmi daje mogućnost da se usredsrede na druge radne zadatke. 

Tehnologija štampanja u oblaku takođe doprinosi povećanju produktivnosti zahvaljujući svojoj mobilnosti i automatizaciji.

Digitalna kolor štampa u samom centru Beograda. Pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom za sve informacije u vezi naših proizvoda i usluga

Nedostaci usluge štampanja u oblaku 

Potencijalni problemi sa padom servera ili prekidi u radu hostinga su tehnički problemi na koje firma ne može da utiče kao u slučaju kada ima sopstvenu infrastrukturu. Problem može da potraje nekoliko minuta, ali i više sati, što može dovesti do ozbiljnih zastoja u poslovanju.  

Problemi sa sajber napadima takođe mogu izazvati prekide u poslovanju kao i ozbiljno narušavanje bezbednosti poslovanja. Softver kao usluga mora biti adekvatno zaštićen uz najveće bezbednosne protokole, a tu je naravno i sajber osiguranje koje štiti od ovakvih nepredviđenih okolnosti.

Budite u korak sa vremenom i razmatrajte sve opcije kada je u pitanju unapređenje poslovanja. Za stručnu štampu i kvalitetna rešenja obratite se profesionalcima sa više od 20 godina iskustva u štampi. 

Izvor: safeq.com