Objavljeno dana

Štampa na jestivom papiru je dekorativna i ukusna!

stamparija-publish-beograd-jestivi-papir-za-stampu

Jedan od novijih trendova u štampi je upotreba jestivog papira kako bi se kreirale estetski dopadljive poslastice. Kako se dobija ova ukusno odštampana kombinacija?

Jestivi papir, papir za jelo ili jestiva folija je proizvod koji omogućava štampanje slika, natpisa ili dekoracija direktno na površini koja se može konzumirati. Ovaj papir se obično pravi od jestivih sastojaka kao što su skrob, biljni glicerin i voda.

Proces štampanja na jestivom papiru je sličan kao i kod standardnog papira ali zahteva specijalne tehnike i materijale koji su bezbedni za upotrebu. Koristi se poseban štampač prilagođen za rad sa jestivim mastilima čiji su osnovni sastojci voda, glicerol, konzervans i prehrambena boja, koja određuje boju konačno odštampanog proizvoda.

Tradicionalna digitalna full kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije u vezi naših proizvoda i usluga pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Jedna od najvećih prednosti upotrebe jestivog papira u gastronomiji je mogućnost personalizacije poslastica prema individualnim zahtevima klijenata. Na primer, torte i kolači za rođendane, venčanja ili druge posebne prilike mogu biti ukrašeni personalizovanim slikama ili natpisima što daje poseban pečat važnim događajima.

Osim estetskih prednosti, jestivi papir takođe ima i svoje praktične koristi. Može se koristiti kao zamena za tanjire na događajima na otvorenom ili izletima. Na taj način se smanjuje potreba za pranjem posuđa jer gosti svoj tanjir na kraju mogu jednostavno pojesti. 

Kvalitetno odštampan jestivi papir ne samo da obogaćuju ukus i daju teksturu hrani već donosi određeni nivo zabave i doprinosi estetici u gastronomiji.