Objavljeno dana

Trendovi u štampi za 2024. godinu

stamparija-publish-beograd-trendovi-u-štampi-2024

Štampa se iz godine u godinu menja, a mi smo za Vas izdvojili 3 trenda koja će u 2024. godini najviše dominirati u štamparskoj industriji.

3D štampa

Štamparska industrija se duže vremena suočava sa ograničenjima u složenosti dizajna i prilagođavanju zbog ograničenja tradicionalnih metoda proizvodnje koji dovode do povećanih troškova i vremena proizvodnje. Inovacije u 3D štampanju postepeno rešavaju ovaj problem omogućavajući složenije i prilagođenije dizajne bez potrebe za skupim kalupima ili alatima.

Digitalna štampa

Analogni i drugi procesi štampanja su obično neefikasni i skupi, posebno kada se radi o malim i srednjim tiražima. Ovaj problem se rešava inovacijama u digitalnoj štampi kao što su brza inkjet tehnologija i napredni sistemi za upravljanje bojama. Sistemi za digitalno štampanje pažljivo upravljaju bojama kako bi održali tačnost i konzistentnost otisaka pri velikim brzinama, poboljšavajući ukupan kvalitet štampe. Ove inovacije u digitalnoj štampi optimizuju proizvodne procese i smanjuju operativne troškove.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Ekološki prihvatljiva mastila

Velika zabrinutost u štamparskoj industriji jeste šteta koja nastaje po životnu sredinu od upotrebe tradicionalnih mastila na bazi nafte. Štamparska industrija je već usvojila inovacije i počela da koristi mastila na bazi soje, mastila na bazi vode i još pojedina koja se pojavljuju kao održive alternative. Mastila na bazi soje, dobijena od sojinog zrna, su obnovljiva i nude žive boje prilikom štampe, dok mastila na bazi vode nisu toksična i smanjuju zagađenje životne sredine.

Pored ovih trendova postoji još stvari koje će doprineti pozitivnim promenama u industriji štampe kao što su laserska štampa, napredno inkjet štampanje, planografska štampa, automatizacija štampanja, sigurnosno štampanje, nanotehnologija i napredne podloge za štampanje. U našim narednim člancima ćemo detaljnije obraditi ove teme i vrste štampe.

Izvor: startus-insights.com