Objavljeno dana

Vrste papira za štampu deklaracija na proizvodima – prvi deo

stamparija-publish-beograd-vrste-papira-za-stampu-deklaracija-na-proizvodima

Odabir prave vrste papira je od suštinskog značaja kada je u pitanju štampanje deklaracija na ambalaži proizvoda. Sastojci, informacije o proizvodu, upozorenja i uputstva za upotrebu moraju biti jasna, čitljiva i trajna. Odabir odgovarajućeg papira treba da zadrži ove informacije tokom dužeg vremenskog perioda. 

Koje vrste papira se koriste za štampu deklaracija na proizvodima?

Premazani papir (kunstdruk) za štampu deklaracija

Premazani papir je odličan izbor za štampanje deklaracija zbog svoje glatke i sjajne površine. Premaz nanet na papir poboljšava zadržavanje mastila i proizvodi oštriji tekst i slike. Ova vrsta papira se obično koristi za etikete i pakovanje proizvoda visokog kvaliteta. Premazani papir nudi odličnu reprodukciju boja što ga čini idealnim za živopisno dizajnirane proizvode i logotipe.

Digitalna kolor štampa deklaracija na raznim vrstama papira i nalepnica. Za sve informacije pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Nepremazani papir za štampu deklaracija

Nepremazani papir ima prirodniju teksturu u poređenju sa premazanim papirom. Nepremazani papir dobro upija mastilo što dovodi do mekšeg vizuelnog izgleda i prigušenije palete boja. Ova vrsta papira se često koristi za ekološka pakovanja proizvoda jer se često može reciklirati.

Naša štamparija se nalazi u centru Beograda na Dorćolu, par stotina metara od šetališne zone. 

Reciklirani papir za štampu deklaracija

Reciklirani papir se pravi od otpadnog materijala nakon upotrebe ili pre potrošačkog otpada iz procesa proizvodnje. To je ekološki prihvatljiv proizvod koji doprinosi smanjenju krčenja šuma i minimizira ugljenični otisak. Reciklirani papir može imati različite teksture i završne obrade što ga čini pogodnim za širok spektar proizvoda.

U našem sledećem članku pročitajte koje su još vrste papira pogodne za štampu deklaracija.