Objavljeno dana

Zašto kupovati ili ne kupovati kućni štampač?

stamparija-publish-beograd-kucni-stampac

Kupovina kućnog štampača zvuči kao dobra ideja, ponekad može da zatreba ali u praksi je to dara veća nego mera. Neke od razloga za ovu, rekli bi smo promašenu investiciju, pročitajte u daljem tekstu.

Ako kupite jeftin štampač naizgled ste dobro prošli u finansijskom smislu ali na njemu možete štampati proste stvari, dokumenta, očitanu ličnu kartu i slično. Neredovna upotreba štampača će za posledicu imati sušenje mastila u ketridžu a ni laserski štampač nije otporan na dotrajalost praha koji se koristi pri štampanju, pa će te se tako često zateći u situaciji da ako zaboravite na štampač već posle dve nedelje morate kupiti novi ketridž.

Sve u svemu, sporadično štampanje par papira godišnje možete obaviti i na drugom mestu i platiti tu vrstu usluge, kad se sve sabere, za mnogo manji iznos.

Sa druge strane nov i moderan štampač u kući još je veći finansijski izdatak, a opravdanost kupovine još manja. Ovakvi uređaji se koriste za kancelarije i za svakodnevnu upotrebu pa nisu najbolje rešenje za kuću.

Štampa knjiga i kompletno opremljena knjigoveznica u centru Beograda. Za sve informacije pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Ostale funkcije na skupljim štampačima kao što su skeniranje, kopiranje i slanje faksa kod kuće se takođe retko koriste. Investicija u skup i moderan štampač sa dodatnim funkcijama opravdana je ako se uređaj koristi za više hiljada stranica mesečno. 

Naš zaključak je da ako Vam je potrebna povremena crno bela ili kolor štampa u tu svrhu koristite fotokopirnicu. Ako Vam je potrebna kvalitetna kolor štampa raznih proizvoda onda je najbolje da se obratite profesionalnom štamparu.

Gotovo da nema proizvoda u štampariji koji pored kvalitetne štampe ne iziskuje i dodatnu obradu materijala što je u kućnoj radinosti veoma teško. Kada se radi o štampi knjige na primer, sama štampa listova knjiga (sadržaja) je najlakši posao. Sve ono što sledi nakon toga je majstorski zanat, uključujući tvrdo koričenje i dobijanje konačnog proizvoda.

Obratite se profesionalnom štamparu sa iskustvom za sve vrste digitalne štampe, isplati se.