Objavljeno dana

Šta je kaširanje i zašto je bitno za štampu – drugi deo

stamparija-publish-beograd-kasiranje-pica-box

U prošlom članku smo objasnili šta je to kaširanje, metoda koju štampari i knjigovesci koriste prilikom izrade knjiga, vizit karti i ostalih proizvoda. U nastavku pročitajte o kaširanju kutija i kaširanju na velikim formatima.

Kaširanje kutija

Ova metoda se koristi za proizvode koji imaju deblji, odnosno papir veće gramature, skoro kao karton ili pak teži (sve o gramaturama papira pročitajte ovde). To su kalendari, korice za knjige, rokovnici… Odštampani materijal prolazi kroz lepak te se stavlja na karton ili deblji papir od 250 grama i više, a zatim se primenjuje metoda anšlagovanja pri kojoj se zatvaraju ćoškovi koji su prethodno ručno pravljeni.

Pogledajte koje sve usluge pruža štamparija Publish klikom ovde.

Kaširanje na velikim formatima

Veliki formati su na primer kartoline, preteča voblera, koje se koriste u marketingu i mogu se lepiti na zid i postavljati na razna istaknuta mesta. Ako za postavljanje kartoline koristimo duplofon (lepljive trake sa obe strane), reklamni proizvod može izgledati kao samoviseća reklama. Takođe, uz pomoć ove metode mogu se štampati kartoni koji se kasnije tokom obrade savijaju i čine gotov proizvod – kutija za lekove, kutija za picu i slično.

Kvalitetna digitalna kolor štampa i tvrdi povez knjiga u našoj štampariji sa knjigoveznicom na Dorćolu u centru Beograda. Za sve informacije pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Nadamo se da ste se bliže upoznali sa metodom kaširanja, a kako to izgleda u praksi možete videti ako posetite našu štampariju na Dorćolu u Beogradu. Za sve vrste informacija slobodno nam se obratite putem kontakt stranice.