Objavljeno dana

Top 3 trenda u štampi 2023. godine

stamparija-publish-beograd-trendovi-u-štampi-2023-godine

Koji su trendovi već sad obeležili štampanje u 2023. godini? Izdvojili smo između ostalih 3 glavne smernice u štamparskoj industriji koje treba imati na umu i u narednim godinama!

Digitalna štampa

Digitalno štampanje ubrzano prestiže analognu metodu iako je neće potpuno zameniti. Očekuje se da će analogni štampari zabeležiti skromnu stopu rasta od 0,8% do 2027. Sa druge strane, tržište digitalnog štampanja očekuje porast za impresivnih 5,7%, dostižući procenjenu vrednost od 189,8 milijardi dolara do 2027. godine. Kvalitet digitalnog štampanja takođe raste otvarajući vrata i u industriji tekstilne štampe.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

3D štampanje

3D štampači su najnovija tehnološka čuda u štampanju. Iako ove dve industrije ne konkurišu direktno, 3D štampanje pruža priliku štamparima da istraže nove tržišne segmente i prošire svoj asortiman proizvoda. Ova štampa se već primenjuje u medicinskoj i proizvodnoj industriji, a statistika štamparske industrije pokazuje da će tržište 3D štampanja imati porast za gotovo 25% do 2029. godine, dostižući procenjenu vrednost od 83,90 milijardi dolara.

Da li 3D štampa može rešiti problem stanogradnje u svetu – pročitajte više ovde.

Ekološki odgovorno štampanje

Prema izveštaju Forbsa, više od 60% anketiranih preferira kompanije koje se fokusiraju na smanjenje plastike i unapređenje ekološke svesti. Štamparska industrija godišnje generiše ogromne količine papira i predviđa se da će proizvođači koji uspeju da pokažu posvećenost smanjenju svog ekološkog uticaja ostvariti veći udeo na tržištu.

Budućnost je već tu, a naša štamparija je odavno specijalizovana za digitalnu štampu. Pozovite nas za sve informacije u vezi digitalne štampe ili nam pišite na stranici kontakt.

Izvor: zakeke.com