Objavljeno dana

Kako se dobija bar kod u Srbiji – četvrti deo

stamparija-publish-beograd-kako-se-dobija-bar-kod-u-srbiji-četvrti-deo

U našim prošlim člancima smo se bavili osnovama koje su potrebne za dobijanje bar koda za Vaš proizvod ili uslugu. Praćenjem članaka iz našeg serijala možete saznati sve neophodne korake ka konačnom dobijaju i implementaciji bar koda. U ovom članku se bavimo izborom samog bar koda.

Izbor odgovarajućeg bar koda je veoma bitan za uspeh plana kako da primenite bar kod. Potrebno je naglasiti da izbor bar koda zavisi od mesta na kome će se koristiti ali od vrste materijala na kome će se štampati.

Vrste papira za štampu deklaracija na proizvodima – pročitajte više ovde.

Preporuke za izbor odgovarajućeg bar koda za pojedine situacije:

Ako se Vaša trgovinska jedinica skenira na maloprodajnom naplatnom mestu onda je neophodno koristiti EAN/UPC simbol.

U slučaju da štampate bar kod koji ima promenljive informacije (na primer serijski broj, datum najdužeg trajanja proizvoda ili mere) onda je preporučljivo koristiti GS1-128 ili prostorno redukovanu simbologiju – RSS. U posebnim slučajevima preporučuje se korišćenje kompozitnih ili DataMatrix simbola.

Digitalna kolor štampa deklaracija sa bar kodom u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe pišite nam na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Još jedna od situacija je štampanje bar koda sa GTIN-om na talasastoj lepenki. U tom slučaju je preporučljiva primena ITF-14 simbologije.

Ovo su neke od situacija, a za više detalja obratite se GS1 Srbija.

U našem sledećem članku pročitajte kako se odabira veličina bar koda.

Izvor: /www.gs1yu.org