Objavljeno dana

Kako se dobija bar kod u Srbiji – deveti deo

stamparija-publish-beograd-kako-se-dobija-bar-kod-u-srbiji-provera-kvaliteta

U našem serijalu o dodeli bar kod u Srbiji možete pronaći sve potrebne informacije i postupak kako da obezbedite bar kod za proizvod ili uslugu koju pružate. Pročitajte u prethodnim člancima detaljna uputstva. U ovom članku se bavimo temom Izrade plana u vezi sa kvalitetom bar koda.

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Metodi provere kvaliteta bar kod simbola nakon što se odštampaju su definisani u ISO/IEC 15416 specifikacijama za ispitivanje kvaliteta štampe bar koda za linearne simbole. Verifikator na bazi ISO standarda proverava simbol identično kao i skener ali uz proveru kvaliteta simbola.

Štampane deklaracije na proizvodima i bar kodovi – pročitajte ceo članak ovde.

Ocena kvaliteta bar koda zavisi od toga koji se simbol koristi, gde mu je primena ili koji identifikacioni broj nosi. Uz ocenu GS1 specifikuje se i otvor blende verifikatora i njegova talasna dužina. 

Vrste papira za štampu deklaracija na proizvodima – pročitajte više ovde.

Utvrđivanje različitih minimalnih specifikacija može se uporediti sa univerzitetskim testovima koji služe za utvrđivanja da li se prijavljeni student kvalifikovao za prijem. Različiti univerziteti mogu da koriste isti standardizovani test ali svaki ponaosob univerzitet postavlja svoj minimalni broj poena ili minimalnu ocenu za prolaz.

Nadamo se da smo Vam kroz ovaj serijal olakšali nedoumice pri dobijanju bar koda uz informacije koje možete naći u seriji članaka za nama. 

Izvor: www.gs1yu.org