Objavljeno dana

Retrospektiva 2023. godine

stamparija-publish-beograd-retrospektiva-2023.-godine

U godini za nama pisali smo i bavili se raznim zanimljivim temama u vezi štampe koje mogu pomoći, kako čitaocima, tako i svima Vama koji ste tražili štamparske usluge za svoje proizvode. O čemu smo pisali u 2023. godini pogledajte u kratkoj retrospektivi koja je pred Vama.

Sigurno ste čuli za RGB i CMYK nazive modela boja koji predstavljaju skraćenice za osnovne boje koje se koriste za mešanje i njihov odnos prilikom pripreme za štampu. Godinu smo započeli serijalom koji se bavi upravo ovom temom, a sve o tome možete pročitati ovde.

Tema koja je izuzetno aktuelna u poslednjoj godini jeste veštačka inteligencija (AI). Štampa tu nije izuzetak, a koji su AI trendovi u štampi – pročitajte ovde.

Ako ste ikada pisali makar običan seminarski rad, pre same štampe ste verovatno upitani da li je urađen prelom.Saznajte više na tu temu u članku: Šta je prelom knjige i zašto je bitan za štampu?

Digitalna kolor štampa u centru Beograda. Za sve informacije u vezi štampe pišite nam na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Značajan deo prostora posvećen je i deklaracijama na proizvodima. Obrađene su razne teme – od vrste materijala za štampu deklaracija, vrste papira za štampu deklaracija na proizvodima do upotrebe boja u deklaracijama za štampu.

Godinu završavamo velikim serijalom o svim neophodnim koracima za dobijanje bar koda za proizvod ili uslugu. Procedura može biti jednostavna ako detaljno pratite naša uputstva. Sve o toj temi pročitajte ovde.

Za sledeću godinu planiramo nove i aktuelne teme iz oblasti štampe. Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Linkedin i budite u toku sa dešavanjima.