Objavljeno dana

Kako se dobija bar kod u Srbiji – sedmi deo

stamparija-publish-beograd-kako-se-dobija-bar-kod-u-srbiji-odabir-boje

U našim prošlim člancima smo korak po korak objasnili šta je sve potrebno da bi se dobio bar kod za proizvod ili uslugu u Srbiji. Pročitajte kako se vrši izbor boja za bar kod.

Najpogodnija kombinacija boja za bar kod simbole sastoji se od tamnih pruga na svetloj pozadini (uključujući međuprostore i mirne zone). Ako želite da eksperimentišete sa drugim bojama evo smernica koje Vam mogu pomoći pri odabiru odgovarajuće kombinacije:

GS1 bar kod simboli zahtevaju tamne boje za pruge kao što su crna, tamno plava, tamno smeđa ili tamno zelena. Pruge bi uvek trebalo da budu iste boje i nikada ne smeju biti odštampane pomoću različitih štamparskih alata kao što su različite ploče, sito štampa ili cilindar. GS1 bar kod simboli traže svetlu pozadinu za mirne zone i međuprostore, često belu boju.

Digitalna kolor štampa deklaracija sa bar kodovima. Pronađite nas u centru Beograda ili nam pišite na stranici kontakt za više informacija.

Ako želite svetle pozadine moguće su i crvenkaste boje, na primer, slične boje kao narandžasta, ružičasta, boja breskve i svetlo žuta boja. Treba imati na umu da ove boje mogu postati teško vidljive kada se koristi crvena svetlost kao što se obično koristi u većini bar kod skenera.

Najčešće boje deklaracija na kozmetičkim proizvodima – pročitajte više ovde.

U mnogim slučajevima pozadina simbola se ne štampa već se štampa samo boja supstrata. Međutim, ako se pozadina ipak štampa ispod tamnih pruga trebalo bi je odštampati punom bojom. Ako koristite više slojeva štamparske boje kako biste postigli neprozirnost podloge, svaki sloj treba biti odštampan punom bojom.

Pravilno izabrane boje za bar kod simbole igraju ključnu ulogu u čitljivosti i preciznosti skeniranja pa je važno pažljivo pridržavati se ovih smernica kako biste osigurali da vaši bar kodovi budu efikasni i pouzdani.

U našem sledećem članku pročitajte kako se odabira mesto za bar kod na proizvodu. 

Izvor: /www.gs1yu.org